Це вічна проблема — ціни ростуть швидше, ніж ми встигаємо відкладати. У мене не було одразу великої суми, і це, здається, стандартна ситуація для більшості. Я придбав свою квартиру, комбінуючи накопичене і беручи частину в кредит. Це був єдиний спосіб "застрибнути" у вагон, поки ціни не полетіли ще вище.
Головна порада – не чекати, поки збереш усю суму, бо можна чекати вічно. Потрібно розглядати фінансові інструменти, які пропонують забудовники або банки. Це може бути розтермінування або іпотека під адекватний відсоток. Це дає можливість зафіксувати ціну і почати жити у своїй квартирі вже зараз. Якщо ти шукаєш якісні варіанти поруч з Києвом, раджу звернути увагу на Бучу. Наприклад, у ЖК Гранд Бурже пропонують хороші умови придбання квартир. Детальніше про те, як вони працюють з купівлею в кредит
https://grandbourget.com/credit/, ти можеш подивитися на їхньому сайті. Звичайно, це вимагає ретельного планування бюджету, але це цілком реально! Власне житло, на мій погляд завжди краще ніж оренда.