Мій шлях був трохи довшим і з купою помилок, бо спочатку я намагався латати стару систему замість того, щоб змінити підхід повністю. У якийсь момент зрозумів, що немає сенсу триматися за фізичну АТС, якщо команда давно працює з різних місць і часто змінює графік. Я шукав рішення, де все знаходиться на стороні провайдера, а ти просто підключаєшся і користуєшся, не думаючи про залізо, дроти і постійні поломки. Так я прийшов до варіанту
купити IP-АТС онлайн, і це було скоріше прагматичне рішення, ніж якесь захоплення новими технологіями. Мені зайшло, що не потрібно чекати майстра, якщо треба щось змінити, бо більшість налаштувань робиться через особистий кабінет. Дуже допомогло те, що можна легко підключати нових співробітників, навіть якщо вони в іншій країні, і для клієнта це виглядає як звичайний дзвінок в офіс. З часом оцінив статистику дзвінків і записи розмов, бо вони реально показують, де в процесі є слабкі місця. Ще важливо, що система не падає разом з офісом, якщо там щось трапилось, і це дає відчуття стабільності, яке раніше було недосяжним. Не скажу, що все ідеально, але в порівнянні з тим хаосом, що був раніше, різниця відчутна щодня.